Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3832
Támogatóink:Technikai munkák teljesítése 2010 évben

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 2010 évre 39,8 km turista útjelzés felújítást tervezett a Bükkben és 12,8 km-t a Zemplénben az SZJA 1%-ából befolyó támogatásokra építve.
Az összesen 52,6 km útjelzésfestési munkálatokra 4 egyesülettel kötöttünk megállapodást azzal, hogy a kivitelezési határidő 2010. június 30. A csapadékos, árvizes időjárás, valamint az Erdészet tiltása miatt a munkák zöme nem készült el határidőre, de nyárra már mindenütt befejeződtek.
Tavasszal a Bánrévei turisták útjelzésfestő tábort szervezetek a Kazincbarcikai turistákat kisegítve a GYOTT és az ÉV VIDÉKE programhoz kapcsolódva. Az Aggteleki hegységben 86 km útjelzést kellett megfesteni, melybe a Szendrői egyesület és a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete is részt vett, példázva az összefogás erejét.
Ózdi turistáink a KOHÁSZ ÚTON szerveztek teljesítménytúrát. Előtte 41,6 km hosszban festették meg a KOHÁSZ ÚT jelzéseit Upponytól Nógrád megye határáig.
Július végén felkérésre részt vettünk a Mária út előkészítésében (helyszínelés, nyomvonalkitűzés stb.). Szövetségünk szakmai irányítása mellett 2010. augusztus 24.-ére elkészült az első szakasz festése, mint ahogy erről honlapunkon is beszámoltunk.
Az őszi hónapok sem a pihenés napjai voltak. Az ÉMÁSZ felajánlotta anyagi és fizikai támogatását útjelzés festés vonatkozásában. Az útvonalak kijelölése, az anyagok, felszerelések összekészítése, sablonok gyártása, az egész munka logisztikájának kidolgozása Szövetségünket terhelte. Végül 10 alapfestő és 10 színfestő brigáddal 43,7 km útjelzést festettek le az ÉMÁSZ-osok 80 fővel egy nap alatt, október 29.-én.
Mindezek eredményeképpen végül a 2010 éves útjelzésfestés teljesítése 223,9 km-re alakult.
Köszönet érte mindazoknak, akik a mostoha időjárási körülmények ellenére részt vettek munkában.
Még a rossz idők beállta előtt a Bálványon lévő Petőfi kilátó járószintjén rendbe hozattunk 3 egységét, amelyek veszélyesen elkorhadtak. További 2 egység javítása szükség esetén 2011-re tolódik.

Miskolc, 2011. január 02.
Összeállította: Balkányi Ferenc