Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3890
Támogatóink:Bemutatkozó

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség 1991-ben alakult.
Működésünk során az 1892-ben Miskolci Atlétikai Kör Turista Osztálya néven alakult első állandó és szervezett tevékenységet kifejtő természetjáró egyesület szellemi örökösének tekintjük magunkat.

Megalakulásunk óta több nagy létszámú tagszervezetünk még mindig tagja szövetségünknek, rajtuk kívül pedig több, mint 100 kisebb egyesület is szívesen lépett közénk célkitűzései megvalósulásának és működésének időszakában.

Jelenleg közel 20 tagszervezetünkön keresztül több mint 1.300 fő természetjáró csatlakozott a szervezett természetjárásához.
Többségük tagegyesületeink, szakosztályaink gazdag gyalogos túraprogram kínálata miatt. Szervezünk azonban kerékpáros, vízi és magashegységi túrákat is.
Tagszervezeteink, szakosztályaink éves túranaptárainak programjait csokorba gyűjtő színes megyei túranaptárunkat honlapunkon Ön is elérheti. Ismerkedjen velünk és tagjainkkal!

Az egyéni megmérettetéseket kedvelők részére számos teljesítménytúrát kínál megyei szövetségünk, ill. tagszervezeteink. Ezek közül legnépszerűbb a minden év március 15-én megrendezésre kerülő Népek tavasza teljesítménytúra. A megyénkben teljesíthető teljesítménytúrákat külön pontban foglaltuk össze.
A tematikus túrákat kedvelők figyelmébe ajánljuk a megyénkben teljesíthető különböző túramozgalmainkat (Rákóczi nyomán jelvényszerző túra; a Bükk szirtjei, a Bükk barlangjai, a Bükk forrásai, stb.), melyek szintén csokorba gyűjtve várják honlapunkon, hogy megismerjék azokat és rajtuk keresztül a bennünket övező megyei természeti, kulturális, építészeti, történelmi szépségeket, értékeket.
Az inkább egyénileg, családdal túrázók, vagy éppen rövid itt tartózkodásra idelátogatók részére foglaltuk össze Erdőkerülő Lillafüredről Lillafüredre és Erdőkerülő Ómassáról Ómassára c. kiadványaink túrakínálatát, melyek ingyenesen szintén letölthetők honlapunkról.

Szövetségünk elkötelezett megyénk turistaút hálózatának fenntartásáért is, ezért minden évben igyekszünk szabadidőnkhöz és anyagi forrásainkhoz mérten a lehető legtöbb turistaút felújításáról, karbantartásáról gondoskodni. Legyen ez a munka teljeskörű jelzés felújítás, turistaút jelzés karbantartás, erdei takarító program pl. a TESZEDD alkalmával, vagy egyéni akciók keretében.
Elhivatottak vagyunk, hogy a lehető legtöbbet tegyünk a természetjárást kedvelőkért.

Természetesen gondoskodunk a turista utak térképi megjelenítéséről is, így szoros kapcsolatot ápolunk a Cartographia Kft.-vel a turistatérképek és kalauzok folyamatos szerkesztése során.
A digitális térképfelületeket kedvelőknek pedig az OSM rendszert működtetőkkel igyekszünk naprakész állapotokat megteremteni.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor ismerje meg szövetségünket minél jobban. Céljainkat, közhasznú tevékenységeinket, feladatainkat a honlapunkon is megtekinthető alapszabályunk részletesen bemutatja.
Ne feledje: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a természetjárás házigazdája a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség.

A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége