Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3890
Támogatóink:3 vármegye - 30 kincse

A mozgalom célja: A résztvevők részben megismerjék a régi 3 vármegye – Borsod, Abaúj-Torna, Zemplén – területét, ezáltal bepillantást nyerjenek azoknak páratlan természeti szépségeibe és történelmi értékeibe.

A túramozgalom teljesítésének feltételei, igazolása: a vármegyékben rendezett teljesítménytúrák (Barcika TT, Karszt TT és Tokaji Bor TT) valamelyik távjának teljesítése távolság megkötés nélkül (tehát 3 teljesítménytúra útvonala), vármegyénként 3-3 várrom, természeti látnivaló illetve szép kilátóhely, és történelmi nevezetesség, emlékhely felkeresése tetszőleges sorrendben, és az igazolófüzetben szereplő, az adott helyszínekre vonatkozó kérdések megválaszolása. Ezek a következők:
Abaúj- Torna vármegye: Regéc vára, Torna vára, Szögliget- Szádvár, Hejce- Sólyom-kő, Szádelői-völgy, Bódvaszilas- Vecsem-bükki- zsomboly, Vizsoly- református templom, Gönc- huszita ház, Szögliget- Pista bácsi tájháza.
Borsod vármegye: Dédesvár, Szilvásvárad- Gerennavár, Cserépfalu- Ódorvár, Cserépváraljai kaptárkövek, Hór-völgy- Suba-lyuk barlang, Felsőhámor- Szeleta-barlang, Közép-Garadna- Turista Pantheon, Noszvaj- De la Motte kastély, Bélapátfalva- Bélháromkúti apátság.
Zemplén vármegye: Komlóska- Pusztavár, Sárospatak- Rákóczi vár, Nagykövesd vára, Sárospatak- Megyer-hegyi tengerszem, Sátoraljaújhely- Magas-hegy, Tokaj- Kopasz-hegy, Sátoraljaújhely- Kálvária, Borsi- Rákóczi várkastély, Pácin- Mágóchy-kastély.


A túra igazolása, és díjazása: A túramozgalom igazolófüzete letölthető a kiíró szervezet honlapjáról. Kivételes esetben válaszok helyett a túrázót és a konkrét válasz helyszínét együttesen ábrázoló fotót is elfogadunk. A teljesítésnek időbeli korlátozásai nincsenek. A túramozgalom teljesítése elsősorban gyalog és kerékpárral javasolt. A kitűzőt és a sorszámozott emléklapot az kaphatja meg, aki igazolja mind a 27 helyszín és a 3 teljesítménytúra bejárását. Ezeknek költsége 500 Ft, amely tartalmazza a postaköltséget is. Az igazolófüzetet a postacímünkre eljuttatva, a leellenőrzése után elküldjük a díjazást.

Bővebben
Igazolófüzet