Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3984
Támogatóink:Kohászok útja

Kohászok útja A túra célja: az ország természetjárói ismerjék meg a három észak-magyarországi kohászváros kulturális értékeit, ipari érdekességeit és a településeket összekötő útvonal természeti nevezetességeit.

A túra útvonala (és igazoló helyei):
1. szakasz: Salgótarján (vá.), Inászó (erdészház) , Bárna (italbolt), Istenmezeje (italbolt), Váraszói Szalajka erdészház, Vállós-tanya (kulcsosház), Ökör-hegy-nyereg, Gyepes-völgy (pihenőház), Adói-tó (kemping), Solymár bányatelep, Ózd (vá.) A túra távja 76 km, jelzése kék sáv.
2. szakasz: Ózd (vá.), Hétesfő, Sátai őrház, Sáta (bárhol), Csernely patak völgye, Uppony (italbolt), Lázbérci-tó, Dédestapolcsány, Mályinka (italbolt), Csondró-völgy, Szentlélek (étterem és szálló), Ómassa, Újmassa (Őskohó), Hámor (Kohász múzeum), Puskaporos, Vadalmás, Nagy-hegyes-kő, Fényeskő, Diósgyőri Acélmű (főbejárat). A túra távja 58 km, jelzése kék sáv; Sáta és Uppony, valamint Mályinka és Diósgyőr között kék kereszt. Mályinka és Uppony között az OKT jelzésével azonos nyomvonalon halad.

A túra igazolása: egyesületi/szakosztályi hivatalos túrajelentéssel, azon az útvonal ismertetésénél zárójelben feltüntetett igazolóhelyenkénti bélyegzéssel történik. Csoportos teljesítés esetén is csak egy túrajelentés szükséges. A jelölt helyeken bármely, a helységet jelölő bélyegző is elfogadott.

A jelvény megszerzése: az igazolóbélyegzőkkel ellátott túrajelentés megküldése, vagy személyes átadása Wenczel Péter címére (3600 Ózd, Kazinczy út 9. sz.) és a jelvény aktuális árának megfizetése. A teljesítés elfogadása esetén csekket küld, majd a pénz beérkeztét követően postai úton juttatja el a jelvényeket, de személyesen is átvehető.

A túra irányítója: Ózdi Városi Művelődési Központ Természetjáró Szakosztálya

Negyvenéves a Kohászok útja (cikk az Ózdi Közélet 2008. január 18.-i számában)
Diósgyőrtől Ózdig (az MTSZ régi honlapján)