Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3890
Támogatóink:Rákóczi nyomán jelvényszerző túra
Az 1966-ban indult népszerű túramozgalom

Kedves Túratársunk,
örömünkre szolgál, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség által kiírt nagyon szép Rákóczi túrát választotta szabadideje eltöltéséhez.
A változatos táj, a természeti, történelmi, néprajzi, művészeti látnivalók sokasága, a híres gasztronómia, a dicső várak, várromok históriája, a vendégszerető emberek felejthetetlen élményeket, maradandó emlékeket adnak Önnek. Az itt eltöltött napok, a Zemplén varázsa, a Rákóczi emlékek sokasága, a híres Hegyalja borai, az apró falvak hangulata megejti a vándor szívét és visszahúzza e tájra.
Ehhez kívánunk Önnek kellemes túranapokat és megannyi szép élményt.

Általános információk

A túra kiírója: B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
Elérhetőségek

Igazolóhelyek: Füzér, Hollóháza, Telkibánya, Pálos kolostorrom (Gönc külterület), Fehér-kút, Regéc, Erdőhorváti, Komlóska, (Pogány-kút), Hercegkút, Sárospataki-vár.

Igazolás módja: bélyegző lenyomattal vagy a túrázót ábrázoló fotóval.
1./ Füzér, Hollóháza, Telkibánya, Regéc, Erdőhorváti, Komlóska, Hercegkút, Sárospatak esetében nincsenek kihelyezett bélyegzők.
Ezeken a településeken igazolásként elfogadunk:
a) bármilyen bélyegző lenyomatot, melyből a település neve megállapítható, vagy
b) a túrázót az adott településen egyértelműen ábrázoló fotót.
2./ A gönci Pálos kolostorrom és Fehér-kút esetében a helyszínen lévő útjelző oszlopokon kihelyezett fémbélyegzők vannak, bélyegzőpárnát vinni kell. A fémbélyegzők megsemmisülése esetén a túrázót egyértelműen ábrázoló fotókat kérünk.
3./ Hercegkúton a település nevét igazoló bélyegző lenyomat beszerzése nehezen megoldható, így Hercegkút bélyegző, vagy fotó helyett ajánljuk a Pogány-kútnál való bélyegző lenyomat beszerzési lehetőséget.
Pogány-kútnál tartalékkal együtt két bélyegző került kihelyezésre, melynek lenyomatát Hercegkút rovatban elfogadjuk. Az egyik bélyegző a kút fa káváján található, a másik a tanösvény ismertető táblájának szélén. Mindkét fémbélyegző megsemmisülése esetén természetesen a túrázót ábrázoló fotót is elfogadjuk.

Teljesítést követően:
Az igazolólap megküldését kérjük a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség postacímére, illetve az igazoló fotókat file megosztóra feltöltve és a link elérhetőséget a Szövetség e-mail címére megküldve. Az igazoló lap ügyfélfogadási időben személyesen is leadható.
A teljesítés ellenőrzését követően a megérdemelt fém jelvényt 1.000 Ft/db + postaköltség előre utalását követően postázzuk.
A túra bármely irányból elkezdhető, több túraszakaszra bontható, megszakítható.

A Rákóczi-túra útvonala piros sáv a teljes útvonalon.

Bővebb kiírás
Igazoló füzet
Térkép vázlat
GPS útvonal