Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Nemzeti Együttműködési Alap

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 2681

Támogatóink:


TESZEDD 2017
– Kelet-bükki turistautakon


Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ismételten diáktúrákkal kapcsolódott megyei szövetségünk az országos TESZEDD mozgalomhoz, mely rendhagyó módon idén szeptemberben került megrendezésre, így TESZEDD túránk a 2017/2018-as tanév diáktúrasorozatának nyitó túrája is lett egyben, melyet 292 fő részvételével ez alkalommal is nagy érdeklődés övezett.
A Majálispark, ill. Felső-Majláth találkozópontoktól induló túracsoportok 7,5-13,0 km hosszúságú távokon gyűjtötték zsákokba a turistautak környezetében talált különböző, nem veszélyes hulladékokat. Tapasztalatunk alapján a rendszeres erdei takarító programjainknak köszönhetően a térség turistaútjai egyre tisztábbakká válnak, de még így is 30 megtelt TESZEDD zsákot helyeztek el a résztvevők a Majálispark deponálási végponton.
A tisztításra kiszemelt kelet-bükki turistautakon természetesen túravezetők irányították a csoportokat, akik ez alkalommal 9 miskolci általános és középiskolából érkeztek. Rendszeres résztvevői diáktúráinknak és így a TESZEDD túrára is örömmel jöttek kísérő pedagógusaikkal a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Rónai Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, középiskolák közül pedig az Avasi Gimnázium, a Berzeviczy Gergely Szakgimnázium, valamint Földes Ferenc Gimnázium diákjai. Közülük az Avasi Gimnázium már egy héttel korábban előTESZEDD-elt a rekord 93 fő résztvevőjével. A diáktúrákon természetesen kísérő családtagok is mindig részt vehetnek, így velük együtt kibővülve közel 300 fő járta be a Majálispark térségi jelzett turistautakat.
Itt szeretnénk megköszönni az iskolák pedagógusainak szervező munkáját, akik lehetővé tették, hogy az érdeklődő diákok ez alkalommal is kapcsolódhattak a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség által meghirdetett 2017/2018-as tanév diáktúra sorozatának szeptemberi túrájához.
Köszönjük a túravezetők önkéntes közreműködését is, akik az érdeklődő résztvevőket az egyes túraútvonalakon elkalauzolták.
Szervező pedagógusok voltak a fenti iskolai sorrend szerint: Regősné Korondi Csilla, Péliné Skarbik Andrea, Makónyiné Adorján Éva, Szászi Jenőné, Rák Anita, Majoros József, Juhász Judit, Barczaházi Beáta, Péter Ágnes.
Túravezetők voltak: a Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztályából Csarnai Béla, Csarnai Béláné, Sum Anna, Solczi Ágnes és Szabóné Lőcsei Zsuzsanna. A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületéből Bernáth Marietta, Fekete Tibor, Hauer Tamás Péter, Makár Richárd.
Miskolc, 2017. szeptember 16.

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége

Képek az eseményről

<< Vissza