Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Nemzeti Együttműködési Alap

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 2681

Támogatóink:


LVII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozója
- Aggtelek, 2017.09.29-10.01.


A Gömör-Tornai-karszt, azon belül Aggtelek adott otthont a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség szervezésében megrendezésére került LVII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának, melyen majd minden Dunán inneni megyei szervezet képviseltette magát.
A péntek kora délutáni helyszínre érkezést követően Garadnay Sándor aranyjelvényes túravezető vezetésével egy faluséta keretében ismerkedhettek meg a résztvevők Aggtelek és tágabb környezetének nevezetességeivel. Az érdeklődők egy csoportja pedig Vörös-tói barlangi túrán vehetett részt.
A szabadidős programok után kora este Makár Richárd, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a találkozót, melyen a kelet-magyaroroszági megyék vezetőin kívül Szőke Viktor, szakági titkár személyében a Magyar Természetjáró Szövetség is képviseltette magát.
A köszöntő után azonnal nekiláttak a kelet-magyar megyék szakmai értekezésüknek, melynek első napi programja Kelet-Magyarország jelzett turistaútjai, megyei jelzésfestések, 2018. évi tervek volt. Kelet-Magyarország változatos földrajzi adottságának köszönhetően az egyes megyék turista útvonalhálózatával kapcsolatos helyzetek, problémák is változatosak. A jobbító és útvonalhálózat javító szándékkal a kelet-magyar megyék természetesen egységes állásponton vannak. Az ezzel kapcsolatos szakmai anyag az MTSZ vezetői részére egy emlékeztető keretében kerül továbbításra.
Szombaton autóbuszos körutazás keretei között Pelsőc - Beretke - Betlér - Rozsnyó - Ájfalucska - Bódvaszilas érintésével szerezhettek a résztvevők gyakorlati ismereteket a Gömör-Tornai-karszt és a Rozsnyói-medence egy kis szeletéről.
A háromnapos találkozó szombat esti szakmai programját a kelet-magyar természetbarát szövetségek követendő jógyakorlatai jelentették, melynek kapcsán az egyes megyék résztvevői az általuk nagy sikerrel folytatott programokat, tevékenység sorozatokat mutathatták be a többi vezetőnek. Itt nagy érdeklődés övezte a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség havonkénti rendszerességgel és alkalmanként több száz résztvevővel tartott diáktúra sorozatának bemutatását, melynek kapcsán szinte záporoztak a kérdések a résztvevőktől.
A zárónap délelőttje előbb a kelet-magyar megyék útjelző vezető képzési és vizsgaszervezési 2018. évi terveinek egyeztetésével, a 2018. évi országos kiemelt programokkal, meghívókkal folytatódott, s végül a Magyar Természetjáró Szövetség felé előterjesztendő kelet-magyarországi megyei szövetségi javaslatok, kérések összegzésével fejeződött be.
A rendezvény záróakkordjaként a hagyományoknak megfelelően a találkozót ez alkalommal szervező borsodiak elhelyezték emlékszalagjukat a vándorfokoson, melyet ettől a naptól kezdve egy éven át a Nógrád megyei Zöld Út Természetjárók Egyesülete őriz, mint az LVIII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának soron következő megyei rendezője.
A kelet-magyarországi megyék vezetőinek nevében a rendező B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásáért, mellyel a program sikeres megvalósítását elősegítették.
Aggtelek, 2017. október 1.
B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége

Képek az eseményről

<< Vissza