Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Nemzeti Együttműködési Alap

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 2807

Támogatóink:


Útnak indultak a 2018/2019 tanév diáktúrázói

Október 6-án kezdetét vette a 2018/2019 tanév diáktúra sorozata. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és Miskolc Városi Diáksport Szövetség közös szervezésében hat évvel ezelőtt került meghirdetésre a diáktúra tanévek első túrája, melyen akkortájt még három általános iskola valamivel több mint 70 fővel vett részt.
Idővel egyre nagyobb híre ment a miskolci oktatási intézmények körében a diáktúrázásoknak és mind nagyobb létszámban vettek és vesznek részt a kis és nagy diákok, pedagógusok, érdeklődő családtagok a bükki erdei kalandozásokon.
A számok tükrében a 2014/2015 tanév diáktúráin összesen 1.552 fő, míg a 2017/2018 tanév során már 2.147 fő járta a bükki turistautakat.
A sikersorozat reményeink szerint tovább tart, hiszen az idei tanév első túráján 418 fő vett részt. A jó idő és lassan aranyba köntösbe öltöző őszi erdő az elmúlt szombaton 308 fő diákot és 110 felnőttet (kísérő pedagógusok, szülők, túravezetők) csalogatott ki a természetbe.
A túrázókat ez alkalommal is a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség önkéntes túravezetői vezették a többségében idén felújított jelzésű utakon. Így a Garadna vasút - Szentléleki-völgy - Köpüs-forrás - Örvény-kő-alja - Magos-kő - Nyulászi vadászház - Csókás - Pisztrángtelep útvonalon.
Akik az előzetes túrajelentkezések során már nem fértek fel az ómassai 15-ös buszra, azok a Majálispark - Gulicska - Hegyes-rét - Vadas Jenő-forrás - Vadas Jenő-völgy - Majálispark útvonalat választhatták.
A legfontosabb, hogy túra nélkül egyetlen érdeklődőt sem hagytak a túravezetők, akik a következők voltak: Balabás László, Bernáth Marietta, Csarnai Béláné, Fekete Tibor, Fejér Ildikó, Káplár Mihály, Kovács Béla, Lőcsei Zsuzsanna, Váradi Zsuzsanna.
Ezúton is köszönjük mindenki részvételét és a túravezetők önkéntes munkáját.

Miskolc, 2018. október 10.

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége

<< Vissza