Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Nemzeti Együttműködési Alap

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 2850

Támogatóink:


Mikulástúra beszámoló
2018.12.08.


Eső áztatta utakon érkezett a természetjáró Mikulás

Számos akadályt küzdött le a természetjáró Mikulás, mire megérkezett a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség legnépszerűbb gyerek rendezvényének helyszínére Miskolcon a Majálisparkba.
Csalódottan tapasztalta, hogy bükki átkelésekor sok turistaúton még mindig bedőlt fák nehezítik lépteit, hogy az elmúlt héten az eső teljesen feláztatta útjait és az úticélhoz már majdnem megérkezve még kitérőt is kellett tennie, hogy a vadászpuskák ropogását elkerülje féltve őrzött rénszarvasai védelmében. Elszántan tette azonban mindezt, mert jól tudta, most is több mint 800 gyerek és felnőtt természetjáró várja, hogy találkozhasson vele.
Bár nehéz volt az ide vezető útja, de a sok-sok megújult turistajelzést látva örömmel nyugtázta, hogy ez alkalommal sem érkezett hiába.
Mindeközben a szervezők és túravezetők is lázasan készülődtek fogadására, hiszen a kisgyerekek a „Hópihe” és „Rénszarvas” távok évről évre új útvonalain újabb és újabb próbákat állnak ki, hogy végül a természetjáró Mikulást láthassák. A nagy diákok pedig a „Krampusz” távot teljesíthetik a Mikuláshoz vezető útig.
A legnagyobb érdeklődés ez alkalommal is a miskolci általános iskolákból érkezett. Jelentkezett az Avastetői Pattantyús, a Diósgyőri Nagy Lajos Király, a Fazeka utcai és a Martinkertvárosi Arany János Általános Iskola; a Diósgyőri Szent Ferenc és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, a Rónai Ferenc Tagiskola.
A miskolci középiskolák közül az Avasi Gimnázium és a Miskolci SZC Andrássy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói jelezték jövetelüket.
Idén is népes számban szerették volna látni a Mikulást azon diákok, akik iskolái nem jelentkeztek, azonban a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség valamely tagszervezetének tagjaként örömmel látogattak a Kelet-Bükk kapujába.
A szorgos készülődést sajnos eső áztatta a nagy napon, így a több mint 800 fős jelentkezőből végül csak néhány százan fogták esőkabátjukat, hogy a természetjáró Mikulással találkozhassanak.
A kisebbeknek most csanyiki sétaúttal kellett beérniük, míg a nagyobbak az eső csendesülésének köszönhetően egy rövid túrát tudtak teljesíteni. Az egyedi Mikulástúra program végén a fehér szakállú csokoládéval, emléklappal és kitűzővel várta a bátor és kitartó résztvevőket és azokat sem hagyta csalódásban, akiknek nem volt megfelelő öltözete az eső ellen, hogy eljöjjön. Jó szívvel adta át ajándékát a jelenlévőknek, megkérve őket, hogy tolmácsolják társaiknak jókívánságait és bátorítását, hogy jövőre is minél többször járják az erdőt, hogy azután 2019-ben mindenkivel újra együtt ünnepelhesse a nagyon várt Mikulás-napot.


A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Mikulástúra szervezői

Album 1
Album 2

<< Vissza