B.-A.-Z. Megye Kerékpáros Turistája
forrásforrás
A túra bármely irányból elkezdhető, több túraszakaszra bontható, megszakítható. A túrát bárki teljesítheti. Igazolás (bélyegzés) a megjelölt településeken bárhol beszerezhető. Ha ez nem sikerül, a helység (vagy ellenőrzőpont) jellegzetes pontján készült (és lehetőleg a túrázót is ábrázoló) fényképet is elfogadunk.

A túra - egy-két kisebb szakasz kivételével - kis forgalmú mellékutakon halad. A forgalmas szakaszokon (Miskolcon, Sátoraljaújhely-Sárospatak között, stb.) különösen ügyeljünk testi épségünkre. A közlekedés szabályait, csoportos teljesítés esetén a csoportos kerékpározásra vonatkozó előírásokat, szokásokat minden esetben tartsuk be!

Némely kisebb szakasz megtétele - elsősorban MTB kerékpár esetén - járható földúton ajánlott. Egyes esetekben nagyobb, felesleges kerülőt vágunk le. Az alternatív lehetőséget a leírásban közöljük.

Az alapútvonalról több letérést is ajánlunk, melyek egyedi látnivalókhoz vezetik el az érdeklődőket. Ne sajnálják e kitérőket programjukba iktatni, mert az ajánlott helyek olyan egyedi látnivalókkal büszkélkednek, melyekre érdemes egy kis időt áldozni. Mellette ezek legtöbbje bármilyen menetrendszerű járattal nehezen megközelíthető, viszont bringánk jóvoltából nem vagyunk menetrendhez, időhöz kötve. Természetesen ezen helyek felkeresése nélkül is teljesíti a túra feltételeit.

» Tóth Péter honlapja
» cziti képes túraleírása a Miskolc - Putnok szakaszról
» Képek a Putnok - Perkupa szakaszról
» Térkép a Perkupa - Edelény szakaszról
» cziti képes túraleírása az Edelény - Encs szakaszról
» Térkép az Encs - Tolcsva - Sátoraljaújhely szakaszról
forrásforrás