Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3294

Támogatóink:
Turista Emlékpark

A Miskolci Helyiipari Természetbarát Egyesület a Helyiipari forrás területén lévő, Magyarországon egyedülálló Turista Emlékpark létesítésének 30 éves évfordulóját ünnepelte szeptember 20-án.

A megemlékezés túrával indult, Ómassáról Szentléleken és a Pisztráng tanösvényen keresztül érkeztek az Emlékparkba. A turista elődök életútját, érdemeit ismertették, koszorúzással rótták le kegyeletüket: Dr. Téry Ödönek, Kühne Adolfnak, Dr. Hanák Kolosnak, Dr. Zsigmondy Emilnek, Lendeczky Lászlónak és az Emlékpark megteremtőjének: Ferenczy Lajosnak. Egy emlékoszlopon további 18 turista előd van nevesítve, valamint egy faragott oszlop a bükki turistaság 100 éves centenáriumára került felállításra 1982-ben.

A 30 év viharainak nyomait az Egyesület helyreállította a Miskolc Város Önkormányzat Irodalmi Mecénás Pályázaton nyert anyagi támogatás és a tagság munkájának segítségével, így most régi fényében és formájában tekinthető meg a park. A példaértékű turista elődök nyomában a jövő évben túrasorozat fog indulni az Egyesület szervezésében, melyre minden érdeklődőt várnak.

Az ünnepséget a hagyományos zsíros kenyér és tea színesítette, kellemes beszélgetésekkel fűszerezve.

Miskolc, 2014. szeptember 22.

Képek<< Vissza