Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3295

Támogatóink:
XVI. Zemplén Kupa Tájékozódási Túraverseny
2014. szeptember 20. Károlyfalva


Értékelés – Eredményértesítő

Szép, kellemes őszi napsütésben került megrendezésre az idei versenyünk. A versenyt megelőző száraz idő fülledtségét az előző napok esőzése megszüntette,de nem befolyásolta a kijelölt pálya terepviszonyait és az erdei utak járhatóságát amely mind a versenyzők, mind pedig a szervezésben résztvevőknek is segít-séget jelentett a rendezvény sikeres lebonyolításában. A verseny központját a Károlyfalva, horgásztó és szabadidő park biztosította, ahol kellemes, kultúrált körülmények várták az odaérkező versenyzőket és hozzátartozóikat. A rajt és cél ugyanitt volt, ahonnan szembe indítással oldottuk meg a különböző kate-góriák versenypályáit: A – A36 – A50 egy irányba szintesebb kezdéssel,az A60 – A70 és B pályák pedig velük szemben kevésbé meredek vonalvezetéssel.Az évek óta megszokott- főleg az előző évi- meredek ,szintes emelkedők elmaradtak, amelyet a versenypálya nagyobb távolságával kompenzáltunk. Ez a terület évtizedekkel előtte gyümölcsös,szőlős,borházas kezelésü volt,melynek már csak a nyomai láthatóak a terepen.
Az előző évben nemzetközi versenyre készült tájfutó térkép kis tulzással megfelelt a verseny követelmé-nyeinek.Célunk volt a másnapi egyéni versennyel közös helyszin-bár más térképen-kialakítása,a feladat koncentrálása.
A pályák terepviszonyai – pályahossz - fizikálisan igénybe vették a csapatokat – időhibák -, azonban a sokrétű feladatok ellenére azok teljesítése, megoldása nem okozott gondot a versenyző csapatok jelentős részének. Az irányfésüt, itinert, pince keresést,irány -és távolság mérést ,szerkesztést vagy a menetidő számítást jó szinvonalon teljesítették a csapatok. Kissebb vitát váltott ki a térkép pontatlanságából adódó kitűzési hibák, de ez az tévesztő bóják megfogását nem befolyásolta.

Hivatalosan óvás nem érkezett:
- Összeségében a verseny rendezési körülményeit,lebonyolítását, a csapatok részvételét,a versenyzők han-gulatát jónak ítéljük, a felmerült versenykritikákat köszönjuk,ezeket építő szándékkal elfogadjuk.

A verseny statisztikai adatai:
A-A36 A50 A60-A70 B
csapat/bajnok 9/7 5/4 11/8 11
pálya hossz8900890075007500
pálya szint300300230230
ellenörzőpont191916

Köszönjük még egyszer minden résztvevőnek, hogy megtisztelték rendezvényünket!

A rendezők nevében:
Jármy István
Rendezvény szervező
Eredmény<< Vissza