Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3295

Támogatóink:
„Herman Ottó Bükk hegységi kötődései” – gyalogos Mikulástúra
2014. december 06.


Minden évben nagy érdeklődés övezi a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Mikulástúráját, mely ez alkalommal egyedi túravetélkedővel egybekötve - a Herman Ottó Bükk hegységi kötődései címet viselő turisztikai programsorozat keretei között - került megrendezésre.
A kis- és nagydiákok, valamint kísérő pedagógusaik, családtagjaik a Miskolc-Majálisparktól induló Krampusz és Rénszarvas, valamint a Bükkszentlászlóról rajtoló Hópihe túrákon vehettek részt, akiket a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban kitűzött célállomáson a Mikulás fogadott egyedi kitűző és édességcsomag ajándékával.
A több mint 600 fő előzetesen jelentkező természetjáró közül 400 fő vágott neki az idei Mikulástúrának, akik a Pelelakig több ellenőrző ponton is próbára tehették elméleti tudásukat és ügyességüket.
A legnagyobb érdeklődés természetesen az általános iskolákból érkezett. Képviseltette magát a Nagy Lajos Király Általános Iskola, a Bársony-Hunyadi Általános Iskola Hunyadi Tagiskolája, a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, Miskolci Arany János Általános Iskola és AMI, a Vörösmarty Általános Iskola, Bulgárföldi Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Rónai Ferenc Általános Iskola és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola.
Idén is népes táborral vett részt a tiszaújvárosi diákok csapata, valamint az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola kis diákjai is eljöttek. Csatlakoztak továbbá a Krampusz túrához a Bláthy Ottó Szakközépiskola tanulói is.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sport Mecénás Alapból biztosított anyagi támogatásáért, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség támogatásáért, a Herman Ottó Múzeumnak a lillafüredi Herman Ottó Emlékház térítésmentes biztosításáért, Miskolc Város Közlekedési Zrt. közreműködését a résztvevők közlekedésének rugalmas biztosításáért, a Demeter Virág Kft.-nek a rendezvény eszközeinek térítésmentes szállításért, továbbá a program megvalósítását segítő túratársaink 53 fős csapatának és a Földes Ferenc Gimnázium 8 fő önkéntesének.

Miskolc, 2014. december 6.
Képek<< Vissza