Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3295

Támogatóink:
Beszámoló a X. Jubileumi Magyar-Szlovák Nemzetközi Turistatalálkozóról
2015. április 18.


A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség idén tizedik alkalommal hirdette meg tagegyesületei számára a Nagy-Milicen történő nemzetközi turista találkozó programját. Az érdeklődők négyféle útvonal közül választhattak:
A. Pusztafalu – Izra-tó – Kis-Milic – Nagy-Milic – Bodó-rét – Hollóháza
Táv: 17,4 km, Szint: 750 m
Túravezető: Zattler Szabolcs
B. Pusztafalu – Izra-tó – Kis-Milic – Nagy-Milic – Bodó-rét
Táv: 12,8 km, Szint: 710 m
Túravezető: Makár Richárd
C. Bodó-rét – Nagy-Milic – Bodó-rét – Hollóháza
Táv: 11,8 km, Szint: 350 m
Túravezető: Váradi Zsófia
D. Bodó-rét – Nagy-Milic – Bodó-rét
Táv: 7,2 km, Szint: 310 m
Túravezető: Balkányi Ferenc
A jubileumra való tekintettel közel száz miskolci turista jelentkezett a találkozóra, így korán reggel két busszal indultunk Hollóházára.
A rövid túrán résztvevők a délelőtti órákban látogatást tettek a Porcelán Múzeumban, majd az autóbuszokkal a Bodó-rétre utaztak, ahonnan gyalogosan közelítették meg a találkozó helyszínét.
A hosszú túrákon résztvevők Pusztafaluig utaztak. Néha viharos szélben, időnként felhős, de alapvetően napos időben túráztak fel Nagy-Milicre. Útközben a Kis-Milicen megcsodálták a kilátást és a zöldülő hegyoldalakat, nyíló virágokat.
Pontban délben Peter Dombrovsky köszöntötte a megjelenteket szlovák, illetve magyar nyelven. Magyar részről Balkányi Ferenc idézte fel az elmúlt találkozók történetét, ismertette a kezdeteket és reményét fejezte ki arra, hogy ez a hagyomány folytatódni fog. Makár Richárd szintén szlovákul és magyarul is köszöntötte a résztvevőket. Megköszönte az elődöknek, hogy a turista találkozók ma is létrejöhetnek és ígérte, hogy ez a sorozat nem fog megszakadni.
A köszöntők után közösen túráztak vissza a buszokhoz, illetve Hollóházára. Lovas Adrienn polgármester asszony, illetve a Polgármesteri Hivatal munkatársai gulyáslevessel vendégelték meg a résztvevőket, ami igen jól esett mindenkinek a hideg szeles időben. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a vendéglátásért.
Délután lehetőség volt megtekinteni a település modern katolikus templomát, amelyhez vezető Kálvária úton Kovács Margit alkotásait láthatjuk.
A tervezettnek megfelelően délután négy órakor indult vissza a fáradt kis csapat Miskolcra egy kellemes nap emlékével. Köszönet illeti a túravezetőket és a szervezésben közreműködőket is.<< Vissza