Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3295

Támogatóink:
Sikeres borsodi TeSzedd a Kéken! akció
230 diák és felnőtt résztvevő takarította a Bükk turistaútjait


A Bükkben ebben a tanévben is folytatódnak a havonkénti diáktúrák, melyekre az általános és középiskolás diákok részvételével, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség közös szervezésében kerül sor. Az október 10-i túra kiemelt jelentőséggel bírt, mert a Magyar Természetjáró Szövetség által meghirdetett TeSzedd a Kéken! őszi szemétszedő akció keretében került megrendezésre.
A programon ezúttal 11 miskolci iskola, összesen 159 diákja vett részt. A diákok munkáját további 60 főnyi tanár és felnőtt hozzátartozó is kiegészítette. A nagy létszámra való tekintettel a szervezők koordinációja során a kék útvonala mellett a Bükk központi részének több más – a közelgő Gyalogtúrázók Országos Találkozóján is szereplő – útvonala is takarításra került.

A szemétszedő túrákra a területet jól ismerő 11 megyei túravezető irányítása és kalauzolása mellett került sor. Így összesen 230 fő vett részt e programban. Az összesen 71,4 km túraút végigjárása során sikerült megtisztítani olyan turisztikailag kiemelt helyszíneket is, mint Jávorkút, Csipkéskút, Bánkút, Ómassa, Szentlélek, Örvénykő, Garadna és a Majálispark. A takarítás eredményeként 23 zsáknyi szemetet sikerült összegyűjteni ezekről a helyszínekről.

Az eredményes munkában az alábbi iskolák vettek részt: Avastetői - Pattantyús Általános Iskola, Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, Avasi Gimnázium, Vörösmarty Általános Iskola, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, Baross Gábor Szakközépiskola, Bulgárföldi Általános Iskola, Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola.

Ezúton is köszönet illeti a megyei túravezetők és segítőik munkáját, akik közreműködtek ennek a sikeres programnak a megvalósításában:
Boronkai Tamás és Urbán Patrik (Hegyre Fel! Természetjáró Egyesület);
Makár Richárd (Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete);
Garadnay Sándor, Vannay Ilona (Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület);
Bartók Julianna, Csarnai Béláné, Solczi Ágnes, Zattler Szabolcs (Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztály);
Bernáth Marietta, Fekete Tibor (Vasutas Természetjárók Bükki Egyesülete)

A megyei diáktúrák a tanév végéig természetesen a következő hónapban is folytatódnak, többek között az immár megtisztított turistautakon.<< Vissza