Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3295

Támogatóink:
Turistaútjelző táblák, melyek most nem mindig segítenek

Több túratársunk fordult hozzánk az elmúlt időszakban bosszúságuknak hangot adva a B.-A.-Z. megyében kihelyezett turistaút jelző táblák információtartalmával kapcsolatban.

A táblák kihelyezésére az Országos Kék Kör felújítására és a hozzá csatlakozó ún. tematikus utak kialakítására a Magyar Természetjáró Szövetség által elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően került sor.

A problémákkal természetesen mi is találkoztunk, melyet megelőzni sajnos nem tudtunk, mivel előzetes szakmai egyeztetésre való felkérést a táblákkal kapcsolatban nem kaptunk.

Közhasznú szervezetként fontosnak tartjuk erőnktől és szabadidőnktől függően a turistatársadalom maximális szinten való kiszolgálását, éppen ezért megkezdtük megyénk valamennyi táblájának helyszíni ellenőrzését és hibák feltárását.
Felmérésünket követően tételesen szeretnénk jelezni a javításra váró problémákat a Magyar Természetjáró Szövetség felé, hogy öröm, mintsem üröm legyen a jövőben is a túrázás.

Addig is míg erre nem kerül sor, továbbra is alaptételként fogadja meg minden túrázó a tanácsot, hogy térkép, tájoló vagy GPS nélkül ne vágjon neki senki sem az erdőjárásnak.

Természetjáró üdvözlettel:
A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség önkéntes táblaellenőr csapata<< Vissza