Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró SzövetségKöszöntjük a névnapjukat ünneplőket:Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3294

Támogatóink:
B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Mind

NYÁRI ÜGYELETI REND

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt természetjáró érdeklődőinket, hogy a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 2012. július és augusztus hónapokban az alábbi keddi napokon tart ügyfélfogadást 16:30-18:00 között:
• Július 10
• Július 24
• Augusztus 7
• Augusztus 21

2012. szeptember 4.-től minden kedden készséggel állunk rendelkezésre.
Egyéb időpontokban és kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken tudunk tájékoztatást nyújtani:
• hegyitura@eszaktura.hu e-mail címen,
• Makár Richárd, elnök a 06-20-325-75-30 telefonszámon,
• Bernáth Marietta, főtitkár a 06-20-325-23-45 telefonszámon.

Miskolc, 2012. június 18.
B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
elnöksége

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.22 04:43:05


BFTE Kalandtúra és kerékpáros táborok:

Bükki KALANDTÚRA napközi 2012. június 18 - július 27.
Egy-egy hetes turnusokban a gyermekek ízelítőt kaphatnak a kalandokkal fűszerezett túrázásból. A tábor során képzett túravezetőkkel túráznak a Bükk-hegységtől a Szlovák-Paradicsomig. Várakat, barlangokat, csodálatos kilátóhelyeket fedezünk fel. Elsajátítják a túrázáshoz nélkülözhetetlen ismereteket a térképészet, tájolás, és a mai kornak megfelelően, a GPS használat terén. Programunk: >itt<

Bükki KERÉKPÁROS napközi 2012. július 16-20.
Az egyhetes turnusban két keréken suhanva, izgalmas helyszínekre pedáloznak el a gyermekek. A Bükk-hegység területén számos bicikli út vonzza évről-évre a száguldozni vágyókat, minden évben újabbakkal ismerkedhetnek meg a gyermekek tapasztalt vezetők segítségével. A nagy tekerésekkel járó Bükk-hegység mellett a lankásabb Zemplén kétkerekű útvonalain is élvezettel gurulnak majd. A tájékozódás nehézségeivel két keréken is szembe kell nézni, így a tábor vezetői alapszintű térképismeretet, tájolást oktatnak majd. A részletes program mellékletünkben megtalálható: >itt<

Gömör-Tornai KERÉKPÁROS tábor 2012. július 29. - augusztus 04.
A hatnapos bentlakásos táborban a Galyaság és tágabb környezetét próbáljuk bemutatni. A határ menti vidéket szerencsére már nem választja el tényleges határ, így a felvidéki nevezetességeket, tájat is megismerhetjük. Minden nap külön tematikára épül fel, így változatosak programjaink, két keréken könnyebb eljutni, mint helyi közlekedéssel a helyszínekre. A tábor központja Teresztenye, (nem messze Aggtelektől) ahol falusi vendégházban szállunk meg. Részletes program a mellékletben: >itt<

Bővebb információ: >itt<

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.14 21:14:26


Beszámoló a 120 év - 120 km 5. túráról

Gyönyörű, napfényes időben indultunk 44 fővel Bükkszentkeresztről a kisebbik túrával, miután a miskolciak is befutottak a VOLÁN járattal.
Hegedűs Csaba volt a sereghajtó, ezt a vállalását kitűnően teljesítette. A többség lelkesen üdvözölte a "pikniket" melyet a Szederbokor erdei pihenőnél tartottunk. (Követelik, hogy máskor is legyen ilyen) Ha rajtam múlik, lesz - bár remélem, jó soká fogok ennyire népes túrát vezetni. Jobban kedvelem a kisebb csoportot.
Tapolcán még fagyiztunk egyet (ihaj-csuhaj egyszer élünk). A hosszútávosok is - fáziskéséssel - követték a példánkat. Jó soká, fél hatra értünk haza Tiszaújvárosba.

Szalai Zita a kistúra túravezetője.

Végül is a nagytúrások 45 főjével a teljesítők száma 99 fő volt.
Képek
5.1 számú túrajelentés
5.2 számú túrajelentés

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.14 21:39:52


Beszámoló a 2012.évi Ózdi Kohász Teljesítménytúráról

Lassan hagyománnyá válik, hogy Ózdon és környékén gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrát szervezünk. 2012-ben harmadik alkalommal hívtuk meg a természetet kedvelő embereket az Ó-Bükkben junius 3-án lebonyolított rendezvényünkre.
Az Ózdi Kohász teljesítménytúrára indulni és nevezni az Ózdi Sportcsarnokból lehetett vasárnap reggel 6-11 óra között. A hosszabb távra nevezők korábban indultak és nagyobb sebességgel haladtak, a rövidebb távosok inkább kiránduló tempóval és több nézelődéssel teljesíthették a választott távjukat. A rendezvényen átlagosan 6-7 km-enként lehetett találkozni pontőrökkel, akiktől a bélyegzés mellett helyenként édességet, péksüteményt vagy frissítő italt is kaptak a túrázók.
Az útvonalakat úgy alakítottuk ki, hogy lehetőség szerint jelzett turista utakat vegyük igénybe, pl. Ózd közelében a kék színű Kohászok útját, a Hangonyi-tó közelében a piros sáv jelzésű Partizán utat, Borsodszentgyörgy és a Vörösvár környékén a sárga sáv jelzésű Hősök útját. Ahol a méhek és az útvonal vezetés úgy kívánta turista jelzés nélkül szalagozás mentén gyalogoltak a túrázók, pl. Domaházáról a Filekvár-hegyen keresztül Járnokfőig.
A gyalogosok között az Ózdról induló és érkező körtúrák voltak a legnépszerűbbek. A 60 km-es távot 14 fő teljesítette, a 42 és 32 km-t 20 fő. Kiírás szerint a körút 3 másik ellenőrző pontját is célállomásként jelöltük meg, ezért néhányan Járdánháza-Gyepesen, Domaházán vagy a Hangonyi-tónál fejezték be a gyalogtúrát.
A résztvevők többsége két csoportba tartozott: egyiket a helybéliek alkották, akik között vannak akik örvendetes módon rendszeresen visszatérnek a rendezvényünkre. Másik nagyobb csoportot a meglehetősen messze lakók adták, akik ideutaztak Esztergomból, Tatabányáról, Füzesabonyból vagy akár a Hajdúságból is. A Bükk környezetében lakók közül a Kazincbarcikaiak és a Putnokiak tiszteltek meg nagyobb létszámban érdeklődésükkel.
Különös örömmel töltött el, hogy a kerékpárosoknak szóló meghívásunknak 27 fő tett eleget, és sikeresen teljesítették a Hangony-patak völgyében kijelölt távot. Tájismertetéssel és a látnivalókra való figyelemkeltéssel igyekeztünk érdekessé tenni az útjukat.
Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a teljesítménytúránk szervezésének egy nagy eredménye, hogy összekovácsolja a Természetjáró Körünk különböző érdeklődésű tagjait. Nagy lelkesedést és összefogást tanúsítanak azok az emberek akik egyébként évközben egészen különböző túrákon vesznek részt. A szervezés és rendezés során eltűnik a kor és teljesítőképességbeli különbség.
A tagjaink munkáján kívül köszönet illeti a szponzorainkat, akik 2012-ben különösen szép számban segítették a rendezést kitűző és igazolófüzet készítéssel, gyümölcs, kenyér, zsír, pogácsa, ásványvíz felajánlásával vagy éppen hirdetéssel és megfelelő rajtolási hely biztosításával.
Jövőre való céljaink között szerepel a turistaútjaink további javítása, rendezési hiányosságok és problémák csökkentése, a túrázók igényeinek való megfelelés elérése és a természetjárás népszerűsítése.
Az ÓMI Természetjáró Kör további programjairól információk találhatók a www.ozditura.hu weblapon.

Beszámolót készítette Tóthné Hangonyi Gréta
Ózd, 2012.06.05.

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.14 21:21:57


IX. Hollós Kupa & XXVII. Országos Egyéni Tájékozódási Túraverseny

Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny az Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság 3 . fordulója
Hollóstető, 2012. június 3.(vasárnap)
Helyszín: Hollóstető - Hegyi kemping
Az első rajt 8:30 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 16:00 órakor!
A verseny nevezési díja:
1. határidőre beérkezett nevezés esetén A és B és Ny kategóriában:
határidőre beérkezett nevezés esetén C kategóriában: 600. - Ft/fő
2. helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig) 1000. - Ft/fő
helyszíni nevezés esetén C kategóriában 700. - Ft/fő
A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

Bővebben a versenykiírásban

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.01 19:44:46


XXXI. ENCIÁN KUPA
Hollóstető, 2012. május 13.

Értékelés
Eredmények

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.01 20:06:44


Felmérés a túrázási szokásokról

Kérjük segítse munkánkat, és töltse ki a következő kérdőívet!

Köszönjük a válaszait!
Minden válaszadónak köszönjük a válaszait!

Bejegyzés megjelenése/változása: 2012.06.01 20:22:53