Szövetségi hírek, események

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség



Köszöntjük a névnapjukat ünneplőket:



Partnereink:
Magyar Természetjáró Szövetség

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviselete

B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Miskolc Városi Diáksport Szövetség

Polgárőrség Miskolc-Diósgyőr

Eddigi letöltés: 3555





Támogatóink:
B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Mind

Túrabeszámoló megyénk útjairól a Túrista magazinban

Cikkek:

 • Csereháti csoda a fülemülék völgyében: Szanticska
  Tovább a cikkre

 • Bükki szirtek, tátrai csipkék
  Tovább a cikkre


  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.12.10 20:19:10


  Turistautak változása Miskolctapolca térségében

  Kedves Erdőjárók!

  2017. évben Miskolctapolca térségében jelentős változások történtek a turistaút rendszerben.

  A változások a Cartographia 2017. évi kiadású Bükk turistatérképein már a fentiek szerint szerepelnek, továbbá a Turistautak felületen is a térség naprakész útvonal hálózata elérhető.

  Részletes változások megnyitása


  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.11.21 20:26:40


  Meghívó
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségének ülésére


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökeként tisztelettel meghívom Önt a 2017. november 23-án, csütörtökön, 16:30 órától tartandó elnökségi ülésre.
  Helyszín: 3527 Miskolc, Selyemrét u. 30. fsz. 2.

  Az elnökségi ülés tervezett napirendi pontjai:
  1./ 2018. évi szövetségi rendezésű kiemelt események
  2./ 2018. évi kiemelt eseménynaptár
  3./ 2018. évi festési tervek
  4./ Egyebek

  Miskolc, 2017. október 27.

  Tisztelettel:
  Makár Richárd
  elnök

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.11.01 16:23:54


  Meghívó
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségének ülésére


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökeként tisztelettel meghívom Önt a 2017. október 25-én, szerdán, 17:00 órától tartandó elnökségi ülésre.
  Helyszín: 3527 Miskolc, Selyemrét u. 30. fsz. 2.

  Az elnökségi ülés tervezett napirendi pontjai:
  1./ Beszámoló a Szövetség 2017. II.-III. negyedévi működéséről, programjairól, gazdálkodásáról
  2./ Alelnöki beszámoló a 2017. II.-III. negyedévi tevékenységéről
  3./ Beszámoló pályázatok állapotáról
  4./ Novemberi elnökségi ülés előkészítése (időpont, napirendi pontok, előterjesztési anyagok felelősei)
  5./ Egyebek

  Miskolc, 2017. október 4.

  Tisztelettel:
  Makár Richárd
  elnök

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.10.04 21:56:53


  LVII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozója
  - Aggtelek, 2017.09.29-10.01.


  A Gömör-Tornai-karszt, azon belül Aggtelek adott otthont a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség szervezésében megrendezésére került LVII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának, melyen majd minden Dunán inneni megyei szervezet képviseltette magát.
  A péntek kora délutáni helyszínre érkezést követően Garadnay Sándor aranyjelvényes túravezető vezetésével egy faluséta keretében ismerkedhettek meg a résztvevők Aggtelek és tágabb környezetének nevezetességeivel. Az érdeklődők egy csoportja pedig Vörös-tói barlangi túrán vehetett részt.
  A szabadidős programok után kora este Makár Richárd, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a találkozót, melyen a kelet-magyaroroszági megyék vezetőin kívül Szőke Viktor, szakági titkár személyében a Magyar Természetjáró Szövetség is képviseltette magát.
  A köszöntő után azonnal nekiláttak a kelet-magyar megyék szakmai értekezésüknek, melynek első napi programja Kelet-Magyarország jelzett turistaútjai, megyei jelzésfestések, 2018. évi tervek volt. Kelet-Magyarország változatos földrajzi adottságának köszönhetően az egyes megyék turista útvonalhálózatával kapcsolatos helyzetek, problémák is változatosak. A jobbító és útvonalhálózat javító szándékkal a kelet-magyar megyék természetesen egységes állásponton vannak. Az ezzel kapcsolatos szakmai anyag az MTSZ vezetői részére egy emlékeztető keretében kerül továbbításra.
  Szombaton autóbuszos körutazás keretei között Pelsőc - Beretke - Betlér - Rozsnyó - Ájfalucska - Bódvaszilas érintésével szerezhettek a résztvevők gyakorlati ismereteket a Gömör-Tornai-karszt és a Rozsnyói-medence egy kis szeletéről.
  A háromnapos találkozó szombat esti szakmai programját a kelet-magyar természetbarát szövetségek követendő jógyakorlatai jelentették, melynek kapcsán az egyes megyék résztvevői az általuk nagy sikerrel folytatott programokat, tevékenység sorozatokat mutathatták be a többi vezetőnek. Itt nagy érdeklődés övezte a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség havonkénti rendszerességgel és alkalmanként több száz résztvevővel tartott diáktúra sorozatának bemutatását, melynek kapcsán szinte záporoztak a kérdések a résztvevőktől.
  A zárónap délelőttje előbb a kelet-magyar megyék útjelző vezető képzési és vizsgaszervezési 2018. évi terveinek egyeztetésével, a 2018. évi országos kiemelt programokkal, meghívókkal folytatódott, s végül a Magyar Természetjáró Szövetség felé előterjesztendő kelet-magyarországi megyei szövetségi javaslatok, kérések összegzésével fejeződött be.
  A rendezvény záróakkordjaként a hagyományoknak megfelelően a találkozót ez alkalommal szervező borsodiak elhelyezték emlékszalagjukat a vándorfokoson, melyet ettől a naptól kezdve egy éven át a Nógrád megyei Zöld Út Természetjárók Egyesülete őriz, mint az LVIII. Kelet-magyar Természetbarát Vezetők Találkozójának soron következő megyei rendezője.
  A kelet-magyarországi megyék vezetőinek nevében a rendező B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásáért, mellyel a program sikeres megvalósítását elősegítették.
  Aggtelek, 2017. október 1.
  B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége

  Képek az eseményről

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.10.04 21:53:15


  TESZEDD 2017
  – Kelet-bükki turistautakon


  Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ismételten diáktúrákkal kapcsolódott megyei szövetségünk az országos TESZEDD mozgalomhoz, mely rendhagyó módon idén szeptemberben került megrendezésre, így TESZEDD túránk a 2017/2018-as tanév diáktúrasorozatának nyitó túrája is lett egyben, melyet 292 fő részvételével ez alkalommal is nagy érdeklődés övezett.
  A Majálispark, ill. Felső-Majláth találkozópontoktól induló túracsoportok 7,5-13,0 km hosszúságú távokon gyűjtötték zsákokba a turistautak környezetében talált különböző, nem veszélyes hulladékokat. Tapasztalatunk alapján a rendszeres erdei takarító programjainknak köszönhetően a térség turistaútjai egyre tisztábbakká válnak, de még így is 30 megtelt TESZEDD zsákot helyeztek el a résztvevők a Majálispark deponálási végponton.
  A tisztításra kiszemelt kelet-bükki turistautakon természetesen túravezetők irányították a csoportokat, akik ez alkalommal 9 miskolci általános és középiskolából érkeztek. Rendszeres résztvevői diáktúráinknak és így a TESZEDD túrára is örömmel jöttek kísérő pedagógusaikkal a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Rónai Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, középiskolák közül pedig az Avasi Gimnázium, a Berzeviczy Gergely Szakgimnázium, valamint Földes Ferenc Gimnázium diákjai. Közülük az Avasi Gimnázium már egy héttel korábban előTESZEDD-elt a rekord 93 fő résztvevőjével. A diáktúrákon természetesen kísérő családtagok is mindig részt vehetnek, így velük együtt kibővülve közel 300 fő járta be a Majálispark térségi jelzett turistautakat.
  Itt szeretnénk megköszönni az iskolák pedagógusainak szervező munkáját, akik lehetővé tették, hogy az érdeklődő diákok ez alkalommal is kapcsolódhattak a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség által meghirdetett 2017/2018-as tanév diáktúra sorozatának szeptemberi túrájához.
  Köszönjük a túravezetők önkéntes közreműködését is, akik az érdeklődő résztvevőket az egyes túraútvonalakon elkalauzolták.
  Szervező pedagógusok voltak a fenti iskolai sorrend szerint: Regősné Korondi Csilla, Péliné Skarbik Andrea, Makónyiné Adorján Éva, Szászi Jenőné, Rák Anita, Majoros József, Juhász Judit, Barczaházi Beáta, Péter Ágnes.
  Túravezetők voltak: a Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztályából Csarnai Béla, Csarnai Béláné, Sum Anna, Solczi Ágnes és Szabóné Lőcsei Zsuzsanna. A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületéből Bernáth Marietta, Fekete Tibor, Hauer Tamás Péter, Makár Richárd.
  Miskolc, 2017. szeptember 16.

  B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöksége

  Képek az eseményről

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.10.04 19:35:26


  Turistautak változása az Aggteleki-karszt Bódvaszilas – Szögligeti térségében

  2017. nyarán a térségben jelentős változások történtek a turistaút rendszerben, hosszú egyeztetések után.
  Ezen a területen az elágazásokban információs lapok kerültek elhelyezésre, mely helyben is segíti a tájékozódást. Az útvonal változtatások már megjelentek a Cartograpia 2017-ben kiadott Gömör-Tornai-karszt térképén (a mellékelt kép engedéllyel innen másolva) és az online turistautak.openstreetmap.hu felületen.

  Az Aggteleki karszton, Tornaszentandrás - Bódvaszilas dél – Szalonna – Komjáti térségben, a Bükkben Miskolctapolca környékén is átalakítás zajlik, ezekről is hamarosan értesítjük a természetjárókat!
  Bővebb információ

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.10.04 18:50:40


  13. Szendrő körül gyalogszerrel
  2017.09.30.


  Idén az őszi tájban 10, 15, 25 km-es gyalogtúrára invitálja a mozogni vágyókat a Szendrői Természetjáró Szakosztály.
  Ez évben 3 nevezetességet is fel lehet keresni a túra kapcsán. A túra a szalonnai református templomtól indul és a Martonyi Pálos kolostort és a Szendrő Felső - Vár kilátóját érintik az egyes távok.
  Várnak minden érdeklődőt a szervezők!
  Előzetesen jelentkezni a www.szendroitura.hu weboldalon lehet, de a helyszínen is lehet nevezni.
  Várnak minden érdeklődőt a szervezők!

  Bővebben

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.09.24 19:32:30


  Rákóczi nyomán - Jelvényszerző túra a Zemplénben
  2017. október 14. szombat


  Rákóczi-túra célja: a Zempléni-hegységben II. Rákóczi Ferenc fejedelem emlékét őrző várak, helységek és tájak felkeresése az ezeket összekötő piros sáv jelzésű túraúton, melyet 2016-2017-ben felújított a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség jelzésfestő csapata.
  A teljesítés során történelmi, földrajzi és néprajzi ismeretek gyarapítása, a hegység tájegységeinek megismerése és a Rákóczi túra szép jelvényének megszerzése.
  Bővebben

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.09.09 13:03:56


  KULT-TÚRA
  Autóbuszos körutazás a Gömör-Tornai karsztvidéken és a Rozsnyói medencében
  2017. szeptember 30. szombat


  Program helyszinek:
  Murány áttörés tanösvény (Náučný chodník Prielom Muráňa)
  Pelsőc (Plesivec) - Árpád-kori református templom
  Betlér (Betliar) - Andrássy-kastély
  Rozsnyó (Roznava)
  Ájfalucska (Hačava)
  Áji vízesés (Hájske vodopády)
  Szinpetri
  Bővebben


  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.08.28 23:47:23


  Tokaji Bakancsos Bortúra
  2017.09.10.


  Távok:
  Aszú 50
  Szamorodni 30
  Furmint 25
  Hárslevelű 15
  Muskotály 10

  A Tokaji Bakancsos Bortúrák kizárólag gyalogosan teljesíthetők, kerékpárral nem!

  Rendező:
  Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztálya

  Bővebben

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.08.24 07:48:41


  X. Magashegy teljesítménytúra
  2017. szeptember 23.


  Kedves Természetjáró Barátaink!
  Egyesületünk 10. alkalommal rendezi meg a Magashegy gyalogos teljesítménytúrát. Rendezvényünkre nagy szeretettel várunk minden érdeklődő túratársat.

  Résztávok:
  1.Magashegy 15
  2.Magashegy 25
  3.Magashegy 45, 45 Terepfutó

  Mindenkit szeretettel várnak:
  A rendezők

  Bővebben

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.08.24 07:30:56


  Zemplén kupa
  Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny


  az Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság 6. fordulója
  Rudabányácska Smaragdvölgy
  2017. szeptember 23., szombat

  Verseny kiíras egyéni
  Verseny kiíras csoportos

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.08.24 07:21:32


  Bükki kerékpáros teljesítménytúra 2017
  2017. szeptember 16. (szombat), 8-17 óra között


  A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az “Autó nélkül a természetben nap” keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb, akadályozza a környezetkímélő időtöltést választók pihenését. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a Bükk-hegység természeti szépségeinek megismerésére és fizikai kondíciójuk javítására.

  Időpont: 2017. szeptember 16. (szombat), 8-17 óra között

  Rajt és cél: Miskolc Majálispark, Királyasztal

  További információ

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.07.06 19:22:40


  Ügyfélszolgálati rend
  2017.07.04.-2017.08.29.


  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt természetjáró érdeklődőinket, hogy a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 2017. július - augusztus hónapok keddi napjain 16.30 – 18.00 között tartja ügyfélfogadását.

  Egyéb időpontokban és kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken tudunk tájékoztatást nyújtani:
  • hegyitura[kukac]eszaktura.hu e-mail címen,
  • Makár Richárd, elnök a 06-20-325-75-30 telefonszámon,
  • Bernáth Marietta, alelnök a 06-20-325-23-45 telefonszámon.

  Miskolc, 2017. június 20.

  B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
  elnöksége

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.07.06 19:20:39


  XIV. Hollós Kupa Tájékozódási Túraverseny
  Miskolc-Csanyik 2017. május 20. szombat


  Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny
  az Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság 4. fordulója

  A verseny célja:

  Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a természetjárók kipróbálhassák térképolvasási jártassá-gukat a terepen és egymással is összemérhessék tudásukat a túraversenyzés álbójákkal és tájékozódási feladatokkal tarkított világában.
  A legfőbb cél pedig, hogy minden versenyző élményekkel és sikeresen megtalált bójákkal gaz-dagodva térjen haza és másnap felkelve jóleső érzéssel gondoljon vissza a mi szeretett Hollós kupánkra. :)
  Az idén is megmérettethetik magukat a versenyben a Férfi, Női és Nyílt kategória egyéni ver-senyzői és a B és C kategória egyéni, valamint csapatként indulói. Legyen az vérprofi versenyző, vagy térképet alig látott kiránduló, mindenki számára izgalmas, élményekben gazdag versenyt ígérünk.

  A verseny ideje: 2017. május 20. (szombat)

  Helyszín: Miskolc-Csanyik, Erdészeti Erdei Iskola

  Az első rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Kérjük a lassabb menetsebességgel ha-ladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 16:00 órakor!

  Teljes kiírás

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.05.13 16:01:20


  Meghívó
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség rendes éves közgyűlésére


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség rendes éves közgyűlését 2017. május 26-án, pénteken, 17.30 órakor, 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. sz. I. emelet tárgyalóteremben tartjuk, melyre tisztelettel hívjuk Tagjainkat, érdeklődő természetjáró Barátainkat.

  A közgyűlés napirendje:
  1./ Az Elnökség beszámolója a Szövetség 2016. évi tevékenységéről
  2./ A Szövetség 2016. évi gazdálkodásáról szóló egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet ismertetése
  3./ Felügyelő bizottság jelentése, a 2016. évi egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet elfogadása
  4./ Fegyelmi és etikai bizottság jelentése
  5./ A Szövetség 2017. évi gazdasági tervének elfogadása
  6./ Kitüntetések
  7./ Tisztújítás
  8./ Egyebek

  A rendes közgyűlés határozatképtelensége esetén a megismételt közgyűlés megtartására 2017. május 26-án, 18.15 órakor kerül sor azonos napirenddel, az eredeti közgyűlés helyszínén.
  A megismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.
  Közgyűlésünk napirendi pontjainak ismertetésére előkészített anyagainkat elektronikus formában juttatjuk el.
  A napirendi pontok fontosságára tekintettel tagjaink részvételére feltétlenül számítunk. Bármely tagszervezet hivatalos képviselőjének akadályoztatása esetén helyettesről két tanú aláírásával hitelesített meghatalmazás bemutatásával lehet gondoskodni.
  A megtisztelő részvételt előre is köszönjük!

  Miskolc, 2017. május 3.
  Üdvözlettel:
  Makár Richárd
  elnök

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.05.07 18:55:30


  Meghívó
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségének ülésére


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökeként tisztelettel meghívom Önt a 2017. május 11-én, csütörtökön, 16:30 órától tartandó ülésre.
  Helyszín: 3527 Miskolc, Selyemrét u. 30. fsz. 2.

  Az elnökségi ülés tervezett napirendi pontjai:
  1./ 2017. május 26-i közgyűlés előkészítése
  2./ Egyebek

  Miskolc, 2017. április 30.

  Tisztelettel:
  Makár Richárd
  elnök

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.05.07 18:55:29


  A XXIII. BÜKK 50-25-15 teljesítménytúra elmarad

  Kedves Teljesítménytúrázók!

  A 2017. május 20. szombatra kiírt BÜKK 50-25-15 km-es teljesítménytúra ELMARAD!!!
  A teljesítménytúra megrendezésére ebben az évben újabb időpont nem kerül kijelölésre.
  Az április közepi extrém időjárást követően a teljesítménytúra által érintett útvonalak a fák kidőlése miatt nem járhatóak, fokozottan balesetveszélyesek. Köszönettel és üdvözlettel:
  A Szervezők

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.05.07 18:40:59


  Meghívó
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségének ülésére


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökeként tisztelettel meghívom Önt a 2017. április 19-én, szerdán, 17:00 órától tartandó ülésre.
  Helyszín: 3527 Miskolc, Selyemrét u. 30. fsz. 2.

  Az elnökségi ülés tervezett napirendi pontjai:
  1./ 2017.01.25-i elnökségi ülés határozatai végrehajtásának áttekintése
  2./ Beszámoló a Szövetség 2017. I. negyedévi működéséről, programjairól, gazdálkodásáról
  3./ Alelnöki beszámoló a 2017. I. negyedévi tevékenységéről
  4./ Beszámoló pályázatok állapotáról
  5./ HÉJA (Hozzászólások, Észrevételek, Javaslatok, Aktualitások tagszervezeteink részéről)
  6./ Egyebek

  Miskolc, 2017. április 5.

  Tisztelettel:
  Makár Richárd
  elnök

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.04.10 21:02:59


  12. Vitézlő teljesítménytúra
  2017. április 22.


  Szendrő
  Húsvét utáni hétvégén immáron tizenkettedik alkalommal hívják a Szendrő környéki építészeti és természeti látványosságok megtekintésére a szendrői természetjárók az ország turistáit. A megszokott távok mellett idén elször 100km kerékpáros táv. A megújult Olimpiai Ötpróba programsorozat része a túra. Az Olimpiai Ötpróba által nyújtott lehetőségekről és kedvezményekről a szervezők weboldalán lehet bővebben olvasni.

  Időpontja: 2017. április 22. szombat, kiegészítő programok április 21 (péntek); április 23 (vasárnap)
  Rajt-cél helyszíne: Apáczai Csere János Általános Iskola (Szendrő, Petőfi tér 1-3.)
  Az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozat része a szombati esemény gyalogos távjai!
  Április 22 (szombat) programok:
  Gyalogos távok: 10, 15A, 15B, 25A, 25B, 35, 50 km, kombinált táv, 22 km gyaloglás és 3 km evezés a festői szépségű Rakaca-tavon.
  Kerékpáros távok: 50, 80 km és 100 km. Újdonság a 100 km-es táv. A 80 km –es és 100 km-es kerékpáros távok is külön megállhatnak kenuzni a tóparton. Az evezéssel töltött idő jóváírásra kerül.
  Kiegészítő rendezvények:
  Április 21 (péntek): Pincejáró túra
  Április 23 (vasárnap): Várséta, kenuzási lehetőség
  Április 22-24 (szombat - vasárnap): Kastélylátogatás, barlanglátogatás
  Étkezési lehetőség:
  Előzetes jelentkezés 2016. április 19 23.00.
  Megjegyzés az összes távhoz:
  Térkép: Gömör – Tornai Karszt és Cserehát turista atlasz (Javasolt a 2015-ös kiadás)
  A túraútvonalak változás jogát fenntartjuk az esetleges előre nem látható külső körülmények változása miatt. Az esetleges változásokról a weboldalon mindenképpen értesítünk mindenkit.
  A rajt megközelítése: a vonattal érkezők Szendrő – Felső, a busszal érkezők Szendrő Fő tér megállóhelyeknél szálljanak le. A városban szervezők és útbaigazító táblák segítenek megtalálni a rajthelyet. Rajt és a cél helyszíne minden esetben a Szendrő Petőfi tér 1. Apáczai Csere János Általános Iskola a szendrői Római Katolikus Templom mellett.
  Útvonalak gps koordinátái előre letölthetők a weboldalról, valamint mobiltelefonos Androidos alkalmazás is segíti a résztvevők tájékozódását. Bizonyos távok szakaszeredményeit a túra után feltesszük weboldalunkra.
  Díjazás:
  Minden teljesítő oklevelet, kitűzőt, tombolát kap. Az egyes ellenőrző pontokon meglepetések.
  A túrát követően vendéglátás, mindenkinek tombolaszelvény jár.
  Legjobb, legszerencsésebb egyéni és csoportos indulók külön díjakat kapnak.
  Pályázatokon – túraleírás, fotó és videó pályázaton - is részt vehetnek a túrán indulók, melyeken további nyeremények zsebelhetők be.
  Előzetes nevezés/jelentkezés:
  Előnevezést a weboldalon.
  Nevezni a helyszínen is lehetséges.
  A Kombinált táv esetén valamint a kerékpáros távok kenuzási lehetőségét csak az előzetes regisztráltaknak tudjuk az indulását teljes mértékben biztosítani a szűkös kapacitások miatt.
  Az étkezési lehetőséget is csak a regisztráltak számára tudjuk teljes mértékben biztosítani a főzési kapacitások előzetes tervezése miatt.
  Nevezési díj és kedvezmények:
  Nevezési díj alapárai távonként:

  Táv Alapdíj
  Pincejáró 900 Ft
  10 km 800 Ft
  15 km A 800 Ft
  15 km B 800 Ft
  25 km A 900 Ft
  25 km B 900 Ft
  25 Extra 1100 Ft
  35 km 1100 Ft
  50 km 1200 Ft
  50 km kerékpár 900 Ft
  80 km kerékpár 1100 Ft
  100 km kerékpár 1200 Ft

  Kedvezmény igénybevételi lehetőségek:
  A kedvezmények össze nem vonható, a kedvezőbb feltétel érvényesíthető.
  Internetes előregisztráció esetén 100 Ft kedvezmény biztosítunk a résztvevőknek. Interneten történő nevezés esetén, csak abban az esetben tudjuk a kedvezményt biztosítani ha hiánytalanul kitöltött az előregisztrációs adatlap és a túrán az előzetes jelentkezésnek megfelelő távon indul el.
  Családi kedvezmény 200 Ft/fő, családnak minősül az a minimum 4 fős csoport amelyet szülők és gyermekeik alkotnak.
  TTT, MSTSZ, MTSZ tagoknak és a Magyar Turista Kártyával rendelkezőknek a nevezési díjból 200 Ft kedvezmény, tagsági kártya felmutatása esetén.
  200 Ft kedvezmény érvényes a 15 fő fölött érkező általános és középiskolás iskolás csoportokra. Közösen rajtoló és közösen haladó csoportok esetén a csoporthoz tartozó résztvevőknek. Előzetesen a csoport indulási szándékát jelezni szükséges – nem szükséges a pontos résztvevői létszám megadása.
  A szombati napon két távot teljesítőknek a 2. táv nevezési díja a teljes nevezési díj 50%-a kivéve a lovas programok.
  Háziállatok is indulhatnak a túrán. A háziállatokért minden esetben az állat gazdája vállalja a felelősséget. Amennyiben a túrán a nevezése megtörténik, akkor szerepel az adatbázisban jogosult oklevélre, és jelvényre.

  Szeretettel várunk minden kedves túrázni vágyót!
  Hiszen ne feledjétek a mottónk!
  Indulj el a Vitézlőn, elnyűtt testből Vitéz lőn!

  Mindenkit Szeretettel várnak a szervezők!

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.04.09 19:39:11


  A Pele-lak Lakója Teljesítménytúra
  2017.03.26, vasárnap


  Rajt és cél: Herman Ottó Emlékház (Pele-lak) Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 33.
  A túra célja: tisztelgés Herman Ottó munkássága előtt
  Nevezési díj: előnevezés: 1000 FT/fő, helyszíni nevezés: 1500 Ft/fő

  További információ

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.03.19 19:28:35


  XX. Népek Tavasza Teljesítménytúra
  2017. március 15.


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megemlékező teljesítménytúrát rendez a Bükk hegységben.

  2017-ben is csak helyszíni nevezéssel indítunk!
  A gyorsabb rajtolás érdekében a nevezési lap a túra honlapjáról letölthető és kitöltve, kinyomtatva a rajtoláshoz benyújtható.

  A teljesítménytúrára mindenkit szeretettel várunk!
  Bővebb információ

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.02.12 10:48:10


  Fagyott Tavak Teljesítménytúra
  2017. február 26., vasárnap


  Kedves Túrázók!
  Február végén rendezzük idei második teljesítménytúránkat, a Fagyott Tavakat. Mindenkit várunk sok szeretettel.

  Versenyközpont: Vadász Kocsma, Ómassa (a 15-ös autóbusz végállomásánál)
  Nevezési díj: előnevezés: 1000 Ft, helyszíni nevezés: 1500 Ft
  Díjazás: kitűző és emléklap

  Üdvözlettel:
  Zöld Sportok Clubja

  Bővebb kiírás

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.02.12 09:50:47


  XII. Nagy-Milic Szlovák-Magyar Természetjáró Találkozó és Túrák határok nélkül
  2017. 04. 22-23.


  XII. Nemzetközi Nagy-Milic Természetjáró baráti találkozó
  2017. április 22. szombat
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és a Szlovák Turista Klub, Magyar-Szlovák Nemzetközi Turista Találkozót szervez, a Zempléni-hegység legmagasabb csúcsára, a magyar-szlovák határon álló Nagy-Milicre, és a Károlyi-kilátóhoz.

  Túrák határok nélkül
  Első nap csatlakozunk a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség és a Szlovák Turista Klub által szervezett, Magyar-Szlovák Nemzetközi Turista Találkozóhoz, amely túra a Zemplénihegység legmagasabb csúcsára, a magyar-szlovák határon álló Nagy-Milicre, és a Károlyikilátóhoz vezet. Délután a Vinnai várhoz is elbarangolhatunk, szállásunk Vinnai-tóhoz közel lesz.
  Második nap a lengyel és ukrán határhoz közel eső ruszin vidékre, a Polonyinák Nemzeti Parkba utazunk.

  Találkozás: 2017. április 22-én, szombaton 6.30-kor Miskolc, Búza tér, a görög katolikus templom mögötti parkolóban.

  XII. Nagy-Milic Szlovák-Magyar Természetjáró Találkozó bővebb információ
  Túrák határok nélkül - 2 napos túrázás program bővebb információ

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.01.29 19:07:11


  Téli Bükk Teljesítménytúra
  2017.01.29, vasárnap


  Kedves Túrázók!

  Ismételten megrendezésre kerül az év első bükki teljesítménytúrája. Mindenkit várunk sok szeretettel.

  Versenyközpont: Privát Fogadó Étterem (Bükkszentkereszt, Erdészkert u. 5.)

  További információk

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.01.27 18:54:16


  20 éves a VTBK Bánréve

  Kedves Túratársak!

  A Vasutas Természetjáró Barát Kör Bánréve egyesületünk idén ünnepli megalakulásának 20 éves évfordulóját.
  Ebből az alkalomból jelvényszerző túramozgalmat hirdetünk meg, melynek teljesítésére minél több túratársunk figyelmét szeretnénk felhívni.
  Tartsatok egyesületünk minél több 2017-es programján velünk, ünnepeljünk együtt!

  Üdvözlettel:
  Tóth Ferenc Attila
  VTBK Bánréve alelnök

  Kiírás
  Túrafüzet

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.01.15 13:07:13


  Meghívó
  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségének ülésére


  A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökeként tisztelettel meghívom Önt a 2017. január 25-én, szerdán, 17:00 órától tartandó ülésre.
  Helyszín: 3527 Miskolc, Selyemrét u. 30. fsz. 2.

  Az elnökségi ülés tervezett napirendi pontjai:
  1./ 2016.11.18-i és 2016.12.13-i elnökségi ülések határozatai végrehajtásának áttekintése
  2./ Beszámoló a Szövetség 2016. IV. negyedévi működéséről, programjairól, gazdálkodásáról
  3./ Alelnöki beszámoló a 2016. IV. negyedévi tevékenységéről
  4./ Beszámoló pályázatok állapotáról
  5./ HÉJA (Hozzászólások, Észrevételek, Javaslatok, Aktualitások tagszervezeteink részéről)
  6./ Népek tavasza teljesítménytúra, Nagy-Milic Természetjáró Találkozó és egyéb első félévi szövetségi programok előkészítése
  7./ Elnökség 2017. I. félévi munkaterve
  8./ 2017.05.19-i tisztújító közgyűlés Jelölő Bizottsága tagjainak megválasztása
  9./ Egyebek

  Miskolc, 2017. január 9.

  Tisztelettel:
  Makár Richárd
  elnök

  Bejegyzés megjelenése/változása: 2017.01.15 11:51:16